Соопштение за медиумите

Во перидот од 21 до 25 октомври, во градот Ерзурум, Турција, се одржа средба за евалуација на мрежата СЕЕНОРДА / SEENORDA, во рамките на програмата Млади во Акција. СЕЕНОРДА (south east European network of regional development agencies) е мрежа на агенции кои се занимаваат со регионален развој, а доаѓаат од регионот на југоисточна Европа (ЈИЕ), и тоа од следниве држави: Македонија, Турција, Бугарија, Албанија, Косово, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Хрватска (во наредниот период се очекува приклучување на агенции од Србија, Романија, Молдавија и Грција).

Повеќе...

Промотивен ден на Источен плански регион

На  19.12.2012 година се одбележа Денот на градот  „19 декември-Свети Никола“ , Патронот и воедно заштитник на градот Штип, како и „Промотивен ден на Источниот плански регион“.

Согласно програмата за одбележување, се започна со архиерејска литургија во соборниот храм „Свети Никола“ по што  следеше Литија на релација: Соборен храм „Свети Никола“-ул„Маршал Тито“ до градскиот плоштад.

Повеќе...

Промотивен ден на регионот во Пехчево

Општина Пехчево во соработка со Центарот за развој на Источниот плански регион, на 13.07.2012 година (петок) на празникот на Пехчево – Павловден, организира Промотивен ден на источниот плански регион во Пехчево  со официјален почеток во 12: 00 часот.

Настанот ќе се одржи на Градскиот плоштад во Пехчево, каде општините од Брегалничкиот  регион ќе имаат можност на штандови да ги презентираат своите специфики  пред жителите на општина Пехчево.
Повеќе...