Language switcher

Social

 

На 25 септември 2018 година во с. Негрево, општина Пехчево беше свечено отворен Едукативниот центар за зачувување на природата.

Едукативниот центар има за цел да им овозможи на учениците, студентите, и на другите посетители да се запознаат со природните вредности во брегалничкиот регион, како и да го поддржи едукативниот процес за зачувување на природата на сите нивоа од образованието во регионот и пошироко.

Едукативниот центар за зачувување на природата се реализираше преку Програмата за зачувување на природата во Македонија, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка и Швајцарската Конфедерација.

На настанот присуствуваа и Амбасадорот на Швајцарија н.е. г-ѓа Сибил Сутер Техада, министерот за животна средина и просторно планирање г-дин Јани Макрадули и заменик министерот за образование и наука г-дин Петар Атанасов.