Четврта форумска сесија за презентирање на резултатите од спроведениот проект „Реконструкција на Ски Лифтовите на Пониква“ Четврта форумска сесија за презентирање на резултатите од спроведениот проект „Реконструкција на Ски Лифтовите на Пониква“ декември 31, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ meteobot метеобот Мобилна апликација (Meteobot) и веб страна (www.agroistok.mk) за користење на Агрометеролошките станици декември 14, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ kulturen most niz vekovite културен мкост низ вековите Увид во градежни работи за проект „Културен мост низ вековите“ декември 2, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Во тек се градежните активности во рамки на проектот “Изградба на локален пат врска со регионален пат Р 2431, викенд населба Вртешка, село Кепекчелија и село Калаузлија, општина Карбинци” јули 22, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Започнaа градежните работи на „ Конзервација и реставрација на црква „Св.Власие“ “ во рамки на проектот „Културен мост низ вековите“ јули 22, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Источниот плански регион го задржа првото место за својата транспаретност јули 2, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишан договорот за реализација на проектот „Подобра инфраструктура за подобри услуги – Креирање на сообраќајно решение за надминување на сообраќајниот метеж во Источен плански регион“ во Штип јуни 17, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ Потпишување на договор за изведба за проект „Културен мост низ вековите“ за јавен повик „Конзервација и реставрација на црква „Св.Власие“ - Археолошки локалитет Штип јуни 4, 2020 ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ
Четврта форумска сесија за презентирање на резултатите од спроведениот проект „Реконструкција на Ски Лифтовите на Пониква“

Четврта форумска сесија за презентирање на резултатите од спроведениот проект „Реконструкција на Ски Лифтовите на Пониква“

Центарот за развој на Источен плански регион организираше четврта (последователна) сесија од програмата „Регионални форуми во заедницата“, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на
Прочитајте повеќе

Утврдена Годишна листа на приоритетни предлог-проекти за реализација во 2021 година

На 10.12.2020 година (четврток) се одржа деветнаесеттата (XIX) Седница на Советот за развој на Источен плански регион, која поради настанатата вонредна состојба на светско ниво COVID 19, се спроведе он-лајн
Прочитајте повеќе
meteobot метеобот

Мобилна апликација (Meteobot) и веб страна (www.agroistok.mk) за користење на Агрометеролошките станици

Ставена е во функција мобилна апликација (Meteobot) која може да се инспалира на секој мобилен телефон и секако во функција е и веб страна (www.agroistok.mk) за користење на Агрометеролошките станици. Секој
Прочитајте повеќе

Втора форумска сесија

Поради состојбата со КОВИД 19 пандемијата и големиот број на новозаразени во Источниот плански регион, беше донесена одлука и Втората форумска сесија да се реализира со спроведување на електронски прашалник,
Прочитајте повеќе
kulturen most niz vekovite културен мкост низ вековите

Увид во градежни работи за проект „Културен мост низ вековите“

Центарот за развој на Источен плански регион ги привршува активностите за успешна реализација на проектот “Културен мост низ вековите” кофинансиран од ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија
Прочитајте повеќе

Општини во регионот

o1
o2
o3
o4
o5
o6
o7
o8
o9
o10
o11