Skip to content

Како да се направи добар бизнис план

ДАТУМ

јуни 26, 2009

Категории

alt
 
Од 21 до 23 јуни 2009 година, во хотел „Инекс Горица-Охрид, се одржа обука за невработените жени и млади на тема „Што е бизнис план и како да се направи?.
 Обуката се состои од три модули:

1.  Модул: Што е бизнис план и како да се направи?
2. Модул: Финализирање на драфт верзиите на бизнис плановите за започнување на сопствен бизнис
3.  Модул: Финансиски менаџмент ( можни извори за добивање на финансиски средства за реализација на бизнис идејата)
 
Останатите две обуки за невработените жени и млади од Источниот, alt
Југоисточниот, Полошкиот и Југозападниот плански регион, ќе се одржат до крајот на месец август.
На обуката учествуваа 20 жени од сите четири региони. Од Источниот плански регион учество зедоа 6 жени.
Преку презентирање на структурата на бизнис план, од идеја до имплементација која ќе биде предмет на  разработка на наредните обуки, целта е да се помогне на невработените жени како ранлива категорија на население, да започнат сопствен бизнис и обезбедат самовработување.

 

 

 

 

 

 

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy