Skip to content

Четврта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

јули 6, 2009

Категории

altНа 06.07.2009 година во мотел „Слив“-Виница, Советот за развој на Источен плански регион, ја одржа својата четврта Седница.
Главна точка на дневен ред беше расправата по можни Предлог-проекти поднесени од страна на Центарот за развој на Источен плански регион и Единиците на Локална Самоуправа, со цел определување приоритети кои би биле предмет на понатамошна разработка и имплементација.

На Седницата се изнесоа доста конструктивни предлози за Предлог-проекти, кои се од битно значење за  развој на регионот. Развојот на регионот може да се постигне единствено со студиозен пристап во решавањето и утврдувањето на приоритетите, но не на краток рок, туку долгорочно.
Оваа цел единствено може да се постигне преку согледување и анализирање на реалната состојба во регионот, што беше заедничка констатација на сите Градоначалници од Источниот плански регион.

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy