Skip to content

Работна посета на Градоначалниците од Источниот и Југоисточниот плански регион на Р. Германија

ДАТУМ

јули 18, 2009

Категории

 

altОд 21 до 27 јуни 2009 година, Градоначалниците од Источниот  и Југоисточниот плански регион остварија студиско патување во Република Германија во  регионот на Саксонија.
Со посета на Единици на Локална Самоуправа,  компании од бизнис секторот,  инститиуции на локално и регионално ниво, Градоначалниците имаа прилика да се запознаат со добри практики, кои би можеле да се имплементираат и во наши услови.

Студиското патување Градоначалниците го искористија и за размена на искуства и идеи, од значење за локалниот и регионалниот развој.
Остварена е посета на регионот Chemnitz/Zwickau, општините Nebelschutz и Zittau, како и административната област   Vogtland.
Студиските патувања од ваков тип се  доста корисни во планирањето на регионалниот развој и имплементацијата на проекти, имајќи  во предвид дека Германија е водечка земја во регионалниот развој во рамките на Европската унија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy