Skip to content

Кластеринг

ДАТУМ

јуни 29, 2010

Категории

altКластерите како форма на организирање на сите чинители кои придонесуваат за јакнење на компаниите, е алатка која се повеќе се користи во светот.

Во процесот на кластеринг е важна улогата на потпорните учесници за поддршка на кластерингот а Министерството за економија, АППРМ и регионалните центри со своите активности се на врвот на пирамидата.

Министерството за економија, во соработка со ГТЗ-Македонија, во функција на реализација на Програмата за развој и поддршка на кластерството за здружување за 2010 година, согласно точката 1.2 од Програмата- Организирање на семинари за подигање на свеста за кластеринг на 11-ти Јуни во Струмица и на 18-ти Јуни во Штип организираше семинари за подигање на altсвеста на кластерингот.

Целна група на семинарите беа потенцијални членки кои би претставувале јадро на евентуален кластер.

Резултатите од семинарите се: соработка на учесниците преку идентификувани задачи и активности, изготвена предлог листа на заеднички активности, идентификување на одговорни лица за организирање и спроведување на одредени активности, како и јавен повик за предлог проект кој треба да излезе на 31-ви Јуни.

 

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy