Skip to content

XIII (тринаесеттата) редовна Седница на Советот за развој на Источниот плански регион

ДАТУМ

јули 2, 2010

Категории

altНа 02.07.2010 година ( петок ) во општина Радовиш се одржа XIII (тринаесеттата) редовна Седница на Советот за развој на Источниот плански регион со следниот Дневен ред:

 –    Усвојување на Записникот од XII (дванаесеттата) Седница на Советот за развој на Источниот плански регион;
–    Презентација на Нацрт верзијата на проектот:”Студија за можности за регулација на река Брегалница (мини акумулации, брани, каскади)”;
–    Извештај за спроведени активности за изработка на “Студија за одржлив развој на органското земјоделско производство во Источниот плански регион”, I и II (прв и  втор);
–    Информација за објавените огласи за јавни набавки заради реализирање на Проектите за развој на Источниот плански регион за 2009 година;
–    Информација за реализацијата на Договорот за кофинансирање на Центарот за развој на Источен плански регион за  2010 година;
–    Разно.
На Седница е предадена Нацрт верзијата на проектот: ”Студија за можности за регулација на река Брегалница (мини акумулации, брани, каскади)”, со заклучок истата да биде разгледана од стручните служби во општините  и забелешки по истата да бидат доставени до Центарот за развој на Источниот плански регион. Пристигнатите забелешки Центарот треба да ги достави до изработувачот на Студијата, URC-Урбан Рурал Консалтинг Скопјe, до крајот на август 2010 година.

altВо продолжение на одвоените седници на Советите за развој на  Источниот и Југоисточниот плански регион,  се одржа  XVIII (осумнаесеттото) „Регионално Собрание на Градоначалници од Брегалничко – Струмичкиот Регион” со следниот  дневен ред:
–    Усвојување на записникот од XVII (седумнаесеттото) „Регионално Собрание на Градоначалници од Брегалничко  –           Струмичкиот Регион”, одржано  во  општина Пехчево на 28.09.2009 година;
–    Информација од промотивниот настан за Патеката на Железната Завеса (ICT) ;
–    Информација за имплементацијата на 2 проекти поднесени од страна на Центрите за РР до ГТЗ РЕД;
–    Информација од промотивните денови на регионите во Скопје;alt
–    Резултати од 2те работилници за „Регионален Маркетинг“ за Источен и Југоисточен плански регион;
–    Следни активности во врска со проектот Патеката на Железната Завеса (ICT);
–    Студиско патување на Градоначалниците и Раководителите од Источниот и Југоисточниот плански регион во прекуграничниот регион во Бугарија;
–    Разно.

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy