Skip to content

Промоција на проектот„Еко патека за поврзување на Лесново, општина Пробиштип со Пантелеј, општина Кочани“

ДАТУМ

декември 30, 2010

Категории

alt

На 23.12.2010 година Центарот за развој на Источниот плански регион и партнерите во проектот: Општина Пробиштип и Општина Кочани во Злетово на локалитетот Подпешки ја промовираа реализацијата на Проектот „Еко патека за поврзување на Лесново, општина Пробиштип со Пантелеј, општина Кочани“.

 Овој Проект е прв од 9 (девет) проекти со Регионален карактер финансиран од Средствата од Програмата за Рамномерен регионален развој од страна на  Бирото за регионален развој а преку Центарот за развој на Источниот плански регион
Реализацијата на еден ваков проект кој ги мобилизира и поврзува заедничките интереси на општините во altрегионот е во насока на остварување на крајната цел согласно Националната Стратегија за рамномерен регионален развој на РМ и Програмата за развој на Источниот (Брегалнички) плански регион а тоа е: „Рамномерен Развој помегу регионите но и внатре во самиот регион“.
Проектот во свечена го пуштија Претседателот на Советот за развој на Источниот плански регион Г-дин Ратко Димитровски и Градоначалникот на општина Пробиштип Г-дин Тони Тоневски и Раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион Г-ѓа Драгица Здравева.
 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy