Skip to content

Month: февруари 2014

Одржана прва работна средба во општина Гоце Делчев Р.Бугарија од проект „Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион“ КРЕАТИВА

Центарот за развој на Источен плански регион на 19 и 20 февруари 2014 година во општина Гоце Делчев Р. Бугарија одржа  првата работна средба од проектот “Вмрежување на мултимедијални центри
Прочитајте повеќе

Потпишан Договорот за Реализација на проекти во Источен плански регион за 2014 година

Согласно Одлуката за доделување средства за финансирање на проекти за развој на планските региони во 2014 година (Сл. Весник на РМ бр. 23 од 31 јануари 2014 година), на 13
Прочитајте повеќе

Просторен план на Источен плански регион

Програмата за зачувување на Природата во Македонија е Проект кој е финансиран од Владата на Швајцарската конфедерација. Како една од активностите за реализација на овој Проект е и изработка на Драфт
Прочитајте повеќе

Одржан Управниот Одбор

На 12 февруари 2014 година во Штип се одржа   III (трет)состанок на  Управниот Одбор на проектот Програма за зачувување на природата во Македонија и IV (четврт) состанок на  Управниот Одбор
Прочитајте повеќе

“РАТКОВА СКАЛА” – ПРИРОДНА РЕТКОСТ

  Во кабинетот на градоначалникот на општина Пробиштип, на 10 февруари 2014 година се одржа работна средба со претставници од  Министетрството за животна средина и просторно планирање, претставници од Македонското
Прочитајте повеќе

7ма Седница на Советот за развој на Источен плански регион

Советот за развој на Источен плански регион на ден 07.02.2014 година (петок) во општина Пробиштип ја одржа својата Седма (VII) Седница. Позначајни точки на дневниот ред беа: Донесување на Годишен
Прочитајте повеќе

″Македонија земја на цвеќето –Земја на розата″

На 30 јануари 2014 година во МЗСПП се одржа состанок со Раководителите на 8-те  Центри за развој на планските региони во врска со кампањата   ″Македонија земја на цвеќето –Земја  на
Прочитајте повеќе