Skip to content

Одржана прва работна средба во општина Гоце Делчев Р.Бугарија од проект „Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион“ КРЕАТИВА

ДАТУМ

февруари 26, 2014

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион на 19 и 20 февруари 2014 година во општина Гоце Делчев Р. Бугарија одржа  првата работна средба од проектот “Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион”.

Овој проект е одобрен за финансирање на третиот повик од (ИПА) Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р. Македонија. Водечки партнер во проектот е Центарот за развој на Источен плански регион од Р. Македонија додека Општинскиот културен  центар “Петко Рашев Славеиков-1938” Брезница, општина Гоце Делчев, Р. Бугарија е парнерска организација.

Проектот е инфраструктурен, со буџет од 448.840,00 еур, од кои 297.540,29 еур се средства одобрени од ЕУ фондовите (ИПА) Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р. Македонија.

На работната средба покрај претставниците од проектните тимови присуствуваше и Градоначалникот на општина Гоце Делчев Г-дин Владимир Москов и заменик градоначалникот Г-дин Валери Сарандев, како и  Градоначалникот на Брезница Г-дин Иса Мустафа Сакали.

На работната средба е дефинирана временската динамика за имплементација на активностите во рамките на проектот и утврден терминот за одржување на двете прес конференцијии за промоција на проектот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy