Skip to content

Одржана прес-конференција за Проектот КРЕАТИВА во Р. Бугарија

ДАТУМ

март 25, 2014

Категории

На 18-ти Март, 2014 година, во хотел “Неврокоп”, општина Гоце Делчев, Р. Бугарија, се одржа првата Прес-конференција за проектот „Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион – CREATIVA“.

Цел на оваа Прес-конференција беше информирање на јавноста и целните групи со проектот „Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион“ и активностите кои ќе бидат превземени како дел од иститот како и резултатите кои ќе бидат остварени.

 

Координаторот на проектот за бугарската страна, Г-дин Иван Ботушев, ги претстави целите и активностите на проектот „Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион-CREATIVA“.

На прес-конференцијата присуствуваа голем број претставници од локалните медиуми од Р. Бугарија, претставници од општинските организации и институции од општина Гоце Делчев, како и претставници од невладиниот и приватниот сектор.

Задоволството од реализацијата на овој проект беше очигледно кај сите присутни помеѓу кои имаше и дванаесет учесници од Источниот плански регион.

За време на оваа почетна прес-конференција од страна на присутните гости, пред кои беше претставен проектот, беше изразена огромна благодарност до Центарот за развој на Источен плански регион и општина Гоце Делчев за напорите кои ги дава се со цел да се помогне на кретивните поединци, интелектуалци и мали и средни претријатија, кои делуваат во делот на кретаивна индустрија во двата прекугранични региони.  

На официјалниот почеток на првата прес-конференција за проектот CREATIVA му престоеше и официјален прием кај Градоначалникот на општина Гоце Делчев, Г-дин Владимир Москов на кој присуствуваа Раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион, Г-ѓа Драгица Здравева и Градоначалникот на општина Штип, Г-дин Илчо Захариев. 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy