Skip to content

Month: април 2014

Втор состанок на заедничката работна група

На 23 април 2014 година, во Скопје, се одржа вторa средба на Заедничката работна група (ЗРГ) за подготовка на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија-Р.Македонија 2014-2020 година. Главна тема на средбата
Прочитајте повеќе

Претставување на „Нацрт плановите за регионално управување со отпад во Источниот и Североисточниот регион“

На 10-ти и 11-ти април 2014 година во Скопје, Хотел Арка се одржа Дводневна работилница  за претставување на „Нацрт плановите за регионално управување со отпад во Источниот и Североисточниот регион“. Оваа
Прочитајте повеќе

Средба помеѓу Светска банка, Делегација на ЕУ и Градоначалниците од ИПР

Состанокот се оддржа во општина Кочани на 09.04.2014 год. и беше организиран од страна на Светска банка и поддржан од Центарот за развој на Источен плански регион. Состанокот беше отворен од
Прочитајте повеќе

Потпишан Договорот за изработка на проектна документација за Спортско рекреативен Центар “Брегалница”, Штип

Од 03.12.2014 година, Центарот за развој на Источен плански регион започна со реализација на проектот Грантова шема за поддршка на Источниот регион”, проект финансиран од ГИЗ РЕД Програмата за регионален
Прочитајте повеќе

Jавен повик за изработка на Стратегија за развој на туризмот во Источен плански регион

Прочитајте повеќе

КОНКУРС ЗА ИЗБОР НА ФОТОГРАФИЈА

Прочитајте повеќе

Продолжува проектот ГИС

Во рамките на планираните активности кои се спроведуваат за имплементација на проектот за Воспоставување на регионално планирање и Географско информационен систем во општините од Источен плански регион на 26 и 27
Прочитајте повеќе

Промоција на регионални проекти подготвени во грантовата шема условена со перформанси (PBG)

На 20.03.2014 година (Четврток) во ресторан Воденица Мулино во Скопје со почеток во 12:00 часот се одржа промоција на регионалните проекти од 8 (осум) плански региони, што се подготвуваат во рамки
Прочитајте повеќе

Подготовка на регионален план за управување со отпад и стратешка оцена на животната средина за Источниот плански регион

На 17 март 2014 година во Скопје, во организација на Министерството за животна средина и просторно планирање се одржа работна средба и презентација на Предлог - Планот за управување со
Прочитајте повеќе

Потпишан Договорот за изработка на проектна документација за Дом за старилица – Пензионерски Дом, општина Кочани

Од 03.12.2014 година, Центарот за развој на Источен плански регион започна со реализација на проектот  “Грантова шема за поддршка на Источниот регион”, проект финансиран од ГИЗ РЕД Програмата за регионален економски
Прочитајте повеќе