Skip to content

Потпишан Договор – Пренамена и реконструкција на „Tурска бања“ во општина Виница

ДАТУМ

мај 14, 2014

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион на 9 Мај 2014 година (петок) потпиша Договор со ДПТГУ ДАМА – 2 Доо Виница за реконструкција и пренамена на постојниот објект “Турски бањи”, во значаен културен центар. Во сутеренот на објектот е предвидена галерија за организирање на изложби и  експонати од Виничко Кале, со уреди за видео надзор на археолошкиот локалитет Виничко Кале.

Во приземјето на објектот е предвидена сала за состаноци, семинари и работилници за општината, невладините организации, бизнис секторот и останати институции од Источниот плански регионот како и две простории уредени во етно стил со специфики од регионот за сместување на помали делегации и уметници.

Вкупниот буџет на проектот за инфраструктурниот дел изнесува 3.000.000,00 денари, средства доделени од Министетрството за локална самоуправа – Бирото за регионален развој на Република Македонија.

Со реализацијата на овој проект, Источниот плански регион ќе добие мултифункционелан културен центар, галерија, за промоција на богатството на “разликите” и зачувување на културно-историското наследство.

Проектот целосно ќе се реализира во наредните 3 (три) месеци.

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy