Skip to content

Одржана X (десетта) седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

јуни 13, 2014

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на 13 јуни 2014 година во општина Чешиново-Облешево, ја одржа својата X (десета) седница, последна пред почетокот на летните одмори. Наредната редовна седница ке биде закажана во месец септември во општина Карбинци. На седницата како позначајни точки по кои се расправаше беа:

 • Информацијата во врска со организацијата на настанот “Бизнис без граници” кој ќе се одржи на 23-24 јуни, во организација на Македонско-Бугарската Стопанска комора и Советот за развој на Источен плански регион,
   
 • Поднесување на Предлог-проектиод страна на општините  за искористување на грантовиод проекти финансирани од страна  на Швајцарската конфедерација:
  1. Програма за зачувување на природата во Македонија (по течението на река Брегалница),
  2. Управување со речниот слив на реката Брегалница.
   
 • Расправа во врска со отпочнувањр на втора фаза од  проектот : “Воспоставување на регионално планирање и реализација на Геограгско Информационен Систем  како предуслов за заеднички одржлив развој во општините од Источниот плански регион”- Подземен катастар.

{gallery}novosti/x_sednica:::0:0{/gallery}

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy