Skip to content

Одржани Македонско Бугарски Бизнис Експо Денови

ДАТУМ

јуни 25, 2014

Категории

На 23.06.2014 година во Штип се одржаа Македонско Бугарските Експо Денови. Целта на Бизнис форумот е да дојде до зголемување на економската размена и интензивирање на меѓуграничната соработка помеѓу компаниите и институциите од двете држави.

На оваа средба учеството зеде Заменик Претседателот на Владата на Република Македонија и Министер за финансии Г-дин Зоран Ставрески  и Заменик Претседател на Влада на Република Бугарија задолжен за Економски Развој Г-ѓа Даниела Бобева.

Покарај замениците претседатели на двете држави учество зедоа и дваесетина градоначалници од Источниот плански регион и од другите региони од Република Македонија и градоначалници од пограничните општини од Република Бугарија како и повеќе од педесетина компании од двете држави на кои им беа презентирани потенцијали и условите за кредитирање од страна на двете државни Банки за Развој.

На платото пред Ректоратот на Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип – Ново Село, компании од Р. Македонија и Р. Бугарија поставија Експо штандови со свои производи. Овa претставуваше одлична можност  деловните партнери од двете држави да остварат и непосредни бизнис контакти.

Организатори на овие денови се Македонско Бугарската Стопанска Комора, Бугарската Трговска Промишлена Палата како и Советот за Развој на Источниот Плански Регион.

{gallery}novosti/2014.06.25_2:::0:0{/gallery}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy