Skip to content

Потпишани договорите за изработка на „Анализа на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“ и Стратегија за развој на туризмот во Источен плански регион со акционен план

ДАТУМ

јуни 25, 2014

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион на 16.06.2014 година ги потпиша Договорите за изработка на „Анализа на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“ и „Стратегија за развој на туризмот во Источен плански регион со акционен план (2015 – 2024)“.

Изработувач на „Анализата на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“ е Деконс – ЕМА од Скопје додека пак израаботувач на „Стратегијата за развој на туризмот во Источен плански регион со акционен план (2015 – 2024)“ е Идеа О.К.

Со изработката на „Анализата на недостатоци во еколошките податоци и изработка на карта на еколошка сензитивност за подрачјето на сливот на река Брегалница“ ќе се овозможи идентификација, квалитативна анализа и валоризација на биолошката разновидност во регионот што ќе придонесе до подобро нејзино зачувување и одржливо користење. Со изработка на оваа Анализа ќе се формира база на податоци за биодиверзитетот во сливот на река Брегалница.

Со изработка на „Стратегија за развој на туризмот во Источен плански регион со акционен план (2015 – 2024)“ ќе се согледаат моменталните состојби од областа на туризмот во Источниот плански регион на база на кои ќе се предложат насоки за иден 10 годишен одржлив развој на туризмот.

{gallery}novosti/2014.06.25_1:::0:0{/gallery}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy