Skip to content

Одржана XI (единаесетта) седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

октомври 3, 2014

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на ден 03.10.2014година, во општина Зрновци, ја одржа својата XI(единаесетта) седница. На седницата како позначајни точки по кои се расправаше беа:

  • Утврдување на стратешки области за развој во Источниот плански регион 2015-2019
  • Информација за проширување на функциите на Центарот за развој во насока на спроведување на активности/услуги за поддршка на приватниот сектор
  • Информација за степенот на реализација на проекти во 2014 година, финансирани од МЛС/БРР, ГИЗ РЕД и ИПА – Програма за прекугранична соработка со Р.Бугаријa
  • Проект ,,Преземање технологии, знаења и искуства во собирање, чување, одржување и анализирање на општински и останати јавни податоци – воспоставување на регионално планирање и реализација на ГИС, како предуслов за воспоставување на заеднички одржлив развој на општините, дел од ИПР”
    – Надоградба на Проектот- II (втора фаза);
  • Презентација на Проектот:Справување со недостапност на широкопојасен интернет во руралните средини во Југоисточна Европа преку модел на ЈПП (PPP4Broadbend)
  • Информација во врска со одржување на Регионално Собрание на Источен и Југоисточен плански регион за ден 21.10.2014 година во Дојран

{gallery}novosti/2014.10.03:::0:0{/gallery}

{module [373]}{loadmodule related}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy