Skip to content

Month: февруари 2015

Потпишан Договорот за изградба на Мултимедијален центар во Штип

Во кабинетот на Градоначалникот на општина Штип прим. Мр. Илчо Захариев на 23 февруари 2014 година, Центарот за развој на Источен плански регион го потпиша договорот за градежни работи, односно
Прочитајте повеќе

Потпишан Договор за изработка на „Водич за инвестиции во Источен плански регион”

На 11 февруари 2015 година, Центарот за развој на Источен плански регион го потпиша Договорот за изработка на „Водич за инвестиции во Источен плански регион во рамките на проектот „Формирање
Прочитајте повеќе

Прва средба за LEADER

На 11.02.2015 година во просториите на Центарот за развој се потпиша Меморандум за соработка помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и Мрежата за рурален развој, за проект кој
Прочитајте повеќе

Одржана 13-тата Седница на Советот за развој на Источен пласнки регион

На 30.01.2015 година (петок), на Пониква, Осогово се одржа Тринаесетата Седница на Советот за развој на Источен тплански регион. Со Седницата претседаваше Претседателот на Советот за развој на Источниот плански
Прочитајте повеќе