Skip to content

Основан кластер за креативни индустрии во Источен плански регион

ДАТУМ

март 23, 2015

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион во рамките на проектот „ВМРЕЖУВАЊЕ НА МУЛТИМЕДИЈАЛНИ ЦЕНТРИ ВО ПРЕКУГРАНИЧНИОТ РЕГИОН – КРЕАТИВА, одржа ОСНОВАЧКО СОБРАНИЕ на кое беше формиран Кластерот за креативни индустрии „КРЕАТИВА“. Основачкото собрание се одржа на 12 март 2015 (четврток),во хотел „Изгрев“ во Штип.

На Основачкото Собрание од редот на основачите се избра раководство на Кластерот:претседател, потпреседател и секретар. Покрај раководството  се формира  Управен и Надзорен одбор на кластерот.

Во моментот кластерот брои 21 (дваесетиеден) член од различни гранки на креативната индустрија од Источниот плански регион.

Поради лошите временски услови претставниците (партнери во проектот) од Република Бугарија кои што требаше да бидат дел од кластерот не успеаја да пристигнат на Основачкото собрание.

Зачленувањето на претставниците од Република Бугарија ќе се случи на заедничката работилница која е предвидено да се одржи  на крајот од месец март или почетокот на април оваа година во општина Гоце Делчев, Република Бугарија.

Кластерот е регистреиран на 16март 2015 година со Решение од Централен регистар на Р.Македонија број 30720150000543.

 

 

Прилог – Решение

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy