Skip to content

Четврт Информативен Настан со приватен сектор од ИПР во рамки на проектот „Формирање на Бизнис Центар за поддршка и консултативни услуги за МСП во ИПР“

ДАТУМ

мај 22, 2015

Категории

На 20-ти мај, 2015 година, во големата сала на Општина Штип, се оддржа Четвртиот Информативен настан со приватниот сектор од Источен плански регион како дел од активностите во рамките на проектот „Формирање на бизнис центар за поддршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија во Источен плански регион”.

Настанот го отвори Г-ѓа Драгица Здравева, Директор на Центарот за Развој на Источен плански регион.

Теми на настанот беа:

  • Презентација на програмата за поддршка на извозот за МСП и за свесноста кај домашните компании за бенефитот од извозните активности– (Г-ѓа Милица Живковска, Раководител  на секторот за промоција и извоз, од Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот во Република Македонија);
  • Презентација на поддршката која Стопанска комора ја дава на компаниите во  извозните  активности  и  приоритетите  кои  ги  имаат  за  МСП -(Г-ѓа Јадранка Аризанковска, Виш советник во дирекција за регионални комори и меѓународна соработка на Р. Македонија);
  • Презентација на потребите на МСП и процесот за вклучување на локални добавувачи во производствен процес – Опис на компанискиот Supplier Relationship Management– (Г-н Александар Коцев, Координатор за интерактивни набавки во Компанијата Џонсон Контролс);
  • Презентација на потребите на МСП и процесот за вклучување на локални добавувачи во производствен процес, бенефит од успешните извозни активности –  Опис на компанискиот Supplier Relationship  Management  –(Г-ѓа Емилија Чуревска, претставник од Компанијата ArcelorMittal).  

По завршувањето на сите излагања, се оддржаа B2G средби помеѓу заинтересираните претставници од приватниот сектор и претставниците од  Агенција за СДИ, Стопанска комора, Џонсон Контролс  и ArcelorMittal.

Проектот се спроведува со техничка и финансиска поддршка на Министерството за локална самоуправа и Програмата за развој на Обединетите нации (UNDP). 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy