Skip to content

Завршна прес конференција за постигнатите резултати од проектот КРЕАТИВА

ДАТУМ

декември 22, 2015

Категории

На 15.12.2015 година во хотел Изгрев, во Штип, се одржа Завршната Прес конференција за постигнатите резултати од проектот „Вмрежување на мултимедијални центри во прекуграничниот регион-Креатива“. Пред присутните шеесетина посетители од Македонија и Бугарија како и новинарски екипи од Македонските национални и регионални електронските медиуми  проектниот тим ги претстави проектните резултати.

Тим лидерот на проектот преку презентација даде краток осврт на проектот, за времетраењето, вкупниот буџет, постигнатите проектни резултати, цели, целни групи, основаниот кластер за креативна индустрија, изградените мултимедијални центри и сл. Координаторот на проектот  ги претстави радио и видео спотот за  кластерот како и заедничката веб страна.

Прес конференцијата ја отвори раководителот на Центарот за развој на Источен плански регион, а свое поздравно обраќање имаа и градоначалниците на општина Штип и Гоце Делчев.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy