Skip to content

Одржана (XXII) Дваесет и втора Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

март 9, 2016

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на ден 25.02.2016година (четврток) во општина Карбинци, ја одржа својата (XXII) Дваесет и втора Седница. На седницата позначајни точки по кои се расправаше беа:

 1. Предлог – Одлука за усвојување на Годишниот Извештај за работењето на Центарот за развој на Источен плански регион за 2015 година;
   
 2. Предлог – Одлука за давање на позитивно мислење и усвојување на завршните сметки на Центарот за развој на Источен плански регион за 2015 година;
   
 3. Предлог – Одлука за усвојување на Годишниот Извештај за спроведување на Програмата за развој на Источниот плански регион 2015-2019 за 2015 година;
   
 4. Примопредавање на техничка документација за Пристапност до туристички, историски и археолошки локалитети и знаменитости во ИПР со цел создавање на интегрирана туристичка понуда;
   
 5.  Информација од ЦРИПР застатусот на проекти за штети од поплави,
   
 6. Информација од ЦРИПР статусот на проекти финансирани од Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој,
   
 7. Информација од ЦРИПР статусот на проекти од II-от повик од МЛС-БРР,
   
 8. Информација од ЦРИПР финансирање на проекти од областа на туризмот преку Програма за зачувување на природата во Македонија,
   
 9. Информација од ЦРИПР финансирање на проектна документација (Елаборати) за прогласување на природни реткости;
   
 10. Информација во врска со одржување на работилници за вработени во општините и поднесување на предлог – проект финансиран од Програма за зачувување на природата во Македонија,
   
 11. Информација во врска со Водичот низ регионите и манастирите во РМ.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy