Skip to content

Одржана (XXIV) Дваесет и четврта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

мај 10, 2016

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на ден 04.05.2016година (среда) во општина Штип, ја одржа својата (XXIV) Дваесети четвртаСедница. На седницата позначајни точкипо коисе расправаше беа:

  1. Листа на предлог – проекти за развој на туризмот во Источен плански регион финансирани од Програмата за зачувување на природата во Македонија
  2. Расправа во врска со предлог проекти за дополнување и изменување на Годишниот Акционен план за 2016 година за спроведување на Програмата за развој на Источниот плански регион 2015-2019;
  3. Информација за напредокот во изработката на Нацрт просторниот план на ИПР;

Информација за 2-ра фаза на проектот „Преземање технологии, знаења и искуства во собирање, чување, одржување и анализирање на општински и останати јавни податоци – воспоставување на регионално планирање и реализација на ГИС, како предуслов за воспоставување на заеднички одржлив развој на општините, дел од ИПР” – подземен катастар.

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy