Skip to content

Одржана (XXVIII) Дваесет и осмата Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

ноември 28, 2016

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на ден 16.11.2016година (среда) во општина Делчево, ја одржа својата (XXVIII) Дваесет и осма Седница. Една од  позначајнитеточки на седницата беше точката за усвојување на „Годишна листа на предлог-проекти за развој на Источен плански регион за 2017 година“.

Членовите на Советот за развој на Источен плански регион ја изгласаа Годишната листа на предлог-проекти која се состои од следните 4 (четири) проекти:

  1. Изградба на Регионален Етно парк во с.Зрновци;
  2. Реконструкција  на куќа во Ново Село во стара македонска архитектура;
  3. Изградба на парк на историски локалитет “Свиланово”;
  4. Реставрација на историски објект-Куќата на Ќазим бег во Виница; 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy