Skip to content

Одржана (XXX) Триесетта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

март 3, 2017

Категории

Советот за развој на Источен плански регион на ден 24.02.2017 годинаво општина Беровo, ја одржа својата (XXX) ТриесеттаСедница. На седницата позначајни точкипо коисе расправаше беа:

  1.  Главни резултати од првата фаза на Програмата за зачувување на природата во Македонија и главни насоки за втора фаза;
  2.  Презентација на предлозите за заштитени подрачја во ИПР;
  3. Примопредавање на Нацрт Верзија на Просторен план на Источен плански регион;
  4. Расправа за потребата од изработка на Стратегии за Локален Економски Развој за општините од ИПР;
  5.  Расправа во врска со поднесување на Барања од општините за прогласување на природни реткости
  6.  Расправа за најавеното воведување на двојазичност во јавната администрација на територијата на целата држава

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy