Skip to content

Инфо сесија за Четврт јавен повик за поднесување предлог проекти за финансирање под инструментот Кофинансирани грантови за стартап и спин-оф

ДАТУМ

март 16, 2017

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион во соработка со Фондот за иновации и технолошки развој организираа инфо сесија за четвртиот повик за инструментите: Кофинансирани грантови за новоосновани трговски друштва старт-ап, спин- оф  и Кофинансирани грантови и условени заеми за комерцијализација на иновации. Настанот се оддржа на 14-ти март, 2017 година, во салата на општина  Штип со цел појаснување на начинот на аплицирање за отворениот повик.

 

Теми на настанот беа:

  • Кратка презентација на Фондот и правила и процедури за финансирање на инструментот (Фондот за иновации и технолошки развој);
  • Подготовка на предлог проекти, информации за софтвер и презентација на апликацискиот пакет (Фондот за иновации и технолошки развој);
  •  Презентација на кредитни продукти, кредитно осигурување и факторинг на Македонска банка за поддршка на развој.

По завршувањето на излагањата, се оддржаа B2G средби помеѓу заинтересираните претставници од приватниот сектор и општините со претставниците од Фондот за иновации и технолошки развој и Македонска банка за поддршка на развој.

Линк до објавениот повик (кликни тука)

 

  

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy