Skip to content

Одржан координативен состанок за напредокот на проектот за воспоставување на интегриран систем за управување со отпад во Источниот и Североисточниот плански регион

ДАТУМ

април 21, 2017

Категории

На 7 април 2017 година, во Бизнис салата за состаноци на Скопски саем во Скопје на покана на Министерот за Животна средина и просторно планирање г-дин Башким Амети, се одржа координативна работна средба со градоначалниците од Источниот и Североисточниот регион како и претставници од Центрите за развој на Источен и Североисточен плански регион.

Целта на состанокот беше да се претстават досегашните постигнати резултати од проектот за избор на локацијата за меѓурегионалната депонија, како и идните чекори кои се неопходни да бидат преземеме за отпочнување на постапката за набавка на канти и возила за собирање на отпад, затворање на дивите депонии како и изработка и ревизија на техничка документација за изградба.

Беше истакнато дека ревизијата на техничката документација ќе биде финансирана од страна на општините од двата региона што воедно ќе претставува и нивно кофинансирање во проектот.

Исто така беше истакнато дека сите учесници во пректот мораат да внимаваат на рокот и своите обврски да ги извршуваат навремено, заради запазување на планираните рокови.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy