Skip to content

Јавна презентација на Каталог на реализирани проекти

ДАТУМ

октомври 5, 2017

Категории

Согласно Договорот за соработка во 2017 година помеѓу Министерството за локална самоуправа и единиците на локалната самоуправа од Источниот плански регион, основачи на Центарот за развој на Источниот плански регион, Центарот за развој на на Источниот плански регион изработи Каталог на реализирани проекти за период од 2008-2016 година.

За таа цел на 03.10.2017 година (вторник) во хотел Изгрев во Штип се одржа Јавна презентација на Каталогот на реализирани проекти.

Каталог има за цел сублимирано да ги прикаже реализираните проекти на Центарот за развој на Источен плански регион за периодот 2008-2016 година.

Во Каталогот се опфатени 30 регионални проекти реализирани од страна на Центарот за развој на Источен плански регион во партнерство со општините од регионот, а финансирани во рамки на  Програмата за рамномерен регионален развој .

Вкупната вредност на сите проекти изнесува 86.357.926,00 денари, од кои 6.342.344,00 денари се средства како кофинансирање на општините – партнери во проектите.

На следниот линк можете да го погледнете каталогот. преземи каталог.
Можете да го прегледате и во продолжение.

 

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy