Skip to content

Одржана Третта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

декември 27, 2017

Категории

На ден 26.12.2017 година во општина Виница се одржа Треттата Седница на Советот за развој на Источен плански регион.

На Седницата се усвои Финансискиот план на Центарот за развој на источен плански регион за 2018 година и се донесе Годишниот Акционен план за 2018 година за спроведување на Програмата за развој на Источниот плански регион 2015-2019.

Се презентираше Информација за напредокот на Програмата за зачувување на природата во Македонија – фаза 2, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка.

Се презентираа и  активностите за воспоставување на заштитени подрачја во Брегалничкиот регион во рамките на Програмата за зачувување на природата во Македонија – фаза 2.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy