Skip to content

Month: септември 2018

Започнување со реализација на проектот „Со младите во заедничка зелена иднина“

На 20 септември 2018 година во просториите на Општина Штип се потпиша договорот со избраниот најповолен понудувач Вардарградба - Скопје за реализација на проектот „Со младите во заедничка зелена иднина“.

Договорот за изградба на детската градинка во населба Сењак, раководителот на Центарот и управителот на Вардарградба го потпишаа во присуство на градоначалникот на општина Штип Благој Бочварски.

Прочитајте повеќе

Opening of the Educational Center for Nature Conservation in the village Negrovo

On September 25, 2018 in the village Negrovo, municipality Pehcevo, The Educational Center for Nature Conservation was officially opened.

The Educational Center aims to enable students, students and other visitors to become acquainted with the natural values in the Bregalnica region, as well as to support the educational process for nature conservation at all levels of education in the region and wider.

Прочитајте повеќе

Одржана работилница „Креирање визија за Осогово – идно заштитено подрачје“

На 13 септември 2018 година во Туристичкиот инфо центар „Пониква“ се одржа работилница на тема „Креирање визија за Осогово – идно заштитено подрачје“. Работилницата беше реализирана во соработка со Македонското еколошко друштво, во рамки на Програмата за зачувување на природата во Македонија поддржана од Швајцарската Конфедерација.

Прочитајте повеќе

Потпишан Договор за изградба на пешачки мост на река Брегалница, Општина Делчево

На 10 септември 2018 година во просториите на Бирото за регионален развој беше потпишан Договор за реализација на проекти за развој на планските региони. Договорот се однесува за реализација на вториот проект за кој на Центарот за развој на Источен плански регион му беа одобрени средства за финансирање преку Програмата за рамномерен регионален развој, а кој ќе се изведува во Општина Делчево.

Прочитајте повеќе