Skip to content

Оддржан иницијален состанок за поддршка на старт-ап бизниси за развој на еко-туризам и промоција на Источен плански регион како туристичка дестинација

ДАТУМ

ноември 25, 2019

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион продолжува со реализација на активности поддржани од Програмата за зачувување на природата во Северна Македонија, проект на Швајцарската агенција за развој и соработка.

На 22 ноември 2019 година во Штип се одржа иницијалниот состанок за поддршка на старт-ап бизниси за развој на еко-туризам и промоција на Источниот плански регион како туристичка дестинација.

На состанокот беа присутни апликантите кои беа селектирани како подобни согласно критериумите за аплицирање, како и менторите кои што ќе ги водат апликантите низ процесот на изработка на бизнис плановите.

Во текот на идниот период апликантите ќе поминат обука за изработка на бизнис план и главните предизвици при водење на бизнис, при што во финалната фаза на евалуација ќе бидат склучени договори за имплементација на концепт-идеите со апликантите чиишто бизнис планови ќе се покажат како одржливи и изводливи.

Главната цел на оваа активност е да ја зајакне соработката со приватниот сектор преку поддршка на старт-ап бизниси во насока на развој на еко туризам и промоција на регионот како туристичка дестинација, во согласност со Стратегија за развој на туризмот во Источниот плански регион со акционен план (2016-2025).

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy