Skip to content

Month: декември 2019

Сензорни соби во Штип, Кочани и Делчево за подобра интеграција на децата со потешкотии во развојот од ИПР во образовниот систем и општеството.

 На 23 декември 2019 година во ОЈУДГ Астибо Штип се одржа свечена промоција  на Проектот: Здрави деца – сигурна иднина.  Проектот  е финансиран од страна на Швајцарска амбасада и Министерство за локална самоуправа,а е имплементиран од страна на Центарот за развој на Источниот плански регион во соработка со ОЈУДГ Астибо - Штип.  Примарна цел на проектот е подобра интеграција на децата со потешкотии во развојот од ИПР во образовниот систем и општеството.

Прочитајте повеќе

Одржана промотивна прес конференција за проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“

На 17 декември 2019 година во ресторан Амор во Кочани се одржа промотивната прес конференција во рамките на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“.

Прочитајте повеќе

Потпишан договор за заедничка соработка за реализација на проект „Намалување на јаглероден отпечаток на општина Штип“

На 10 декември 2019 година во кабинетот на градоначалникот на општина Штип се потпиша договорот за заедничка соработка за реализација на проект „Намалување на јаглеродниот отпечаток на општина Штип“.

Прочитајте повеќе

Одржана прва промотивна прес конференција од проектот „Културен мост низ вековите“

На 05 декември 2019 година во општинската сала на Совет во општина Белица, Р. Бугарија, се одржа првата промотивна прес конференција за реализација на проект „Културен мост низ вековите“.

Прочитајте повеќе