Skip to content

ИПР започна со обуките за наставниот кадар за функционирање на сензорните соби во Штип и Кочани

ДАТУМ

јануари 14, 2020

Категории

Од 13 јануари започнаа тридневните обуки во Штип и Кочани за оспособување на стручниот кадар кој ќе работи во сензорните соби . Обуките се одржаа во ОУ Тошо Арсов во Штип и  ОУ Малина Поп Иванова во Кочани. Планираните обуки во Делчево ќе започнат на 16 јануари во Дневниот центар.

Проектот „Здрави деца – сигурна иднина е  финансиран од страна на Швајцарската амбасада и Министерството за локална сампоуправа, а имплементиран од страна на Центарот за развој на Источно плански регион. Со оспособување на стручниот кадар од овие образовни институции ќе се допринесе за подобар развој на децата во нивниот образовен процес и  нивно полесно вклучување на пазарот на трудот.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy