Skip to content

Потпишан договорот за реализација на проектот „Подобра инфраструктура за подобри услуги – Креирање на сообраќајно решение за надминување на сообраќајниот метеж во Источен плански регион“ во Штип

ДАТУМ

јуни 17, 2020

Категории

На 12 јуни 2020 година, во просториите на општина Штип се потпиша Договор помеѓу Центарот за развој на Источен плански регион и Коле транс од Штип за изведба на работите за проектот „Подобра инфраструктура за подобри услуги – Креирање на сообраќајно решение за надминување на сообраќајниот метеж во Источен плански регион“ во Штип.

Со реализацијата на овој проект ќе се изгради платформа над река Отиња која ќе служи за паркирање на возила. Со изградбата на платформата ќе се ослободат коловозните ленти на двете страни од реката кои сега служат за паркирање, а со самото тоа ќе се зголеми и протокот на сообраќај до Клиничка болница – Штип, Свр Штип, Основно и Вишо Јавно обвинителство, Основен и Апелационен суд и останати регионални институции.

Вредноста на договорот изнесува 17.749.311,00 денари од кои 9.000.000,00 денари се од средствата предвидени со Програмата за регионален развој за 2020 година, а остатокот од 8.749.311,00 денари се кофинансирање на оштина Штип.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy