Skip to content

Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури во регионот во ИПР

ДАТУМ

јули 22, 2020

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион потпиша договор за поставување на Агрометеоролошки станици за заштита на земјоделските култури во регионот, со што до крајот на Ноември месец 2020 ќе биде поставена по една станица во секоја општина во ИПР. Проектот е со вредност од 2.169.00,00 денари преку Програмата за одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој, а финансиран од страна на Швајцарската агенција за развој и соработка и Министерството за локална самоуправа.

По поставувањето на станиците ќе следува и информативната кампања за употреба на агрометеоролошките станици и константно информирање на земјоделците ќе се реализира преку :

  • Информативни презентации- во секоја општина откако ќе се постават; станиците.
  • Информативна презентација- во текот на сезоната откако ќе се пуштат во работа моделите за прогноза на болести
  • Спонзорирани реклами на социјалните мрежи;
  • Мобилна апликација на македонски јазик;
  • Веб платформа достапна за сите земјоделци;

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy