Skip to content

Потпишување на договот и воведување во работа, проект „Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово”.

ДАТУМ

октомври 6, 2020

Категории

На 05-ти октомври 2020 година, Центарот за развој на Источен плански регион го потпиша Договорот за јавна набавка на работи за: „Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово” согласно Договорот за реализација на инвестицискиот проект од Грантовата шема на Проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“.

Фирмата која го доби тендерот за јавна набавка на работи е „Градежник Инг Доел увоз – извоз Берово“ во вкупна вредност од 7.371.597,57 денари со вклучен ДДВ.

Проектот е финансиран од Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Воедно, Центарот за развој на Источен плански регион ги започна градежните активностите за проектот „Доградба и реконструкција на Дом за стари лица – Берово”.

Изведувачот „Градежник Инг Доел увоз – извоз Берово“ се очекува да го заврши проектот за околу 2 месеци.

Целта на проектот е реконструкција со адаптација на постоечкиот објект и доградба на помошна просторија (котлара) со што ќе се зголеми капацитетот за сместување на 10 стари лица од регионот. Воедно грижа за старите и изнемоштени лица, како и прилагодување кон новите предлог законски мерки за заштита на стари лица.

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy