Skip to content

Одржана (XX) Дваесетта Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

февруари 2, 2021

Категории

,

Советот за развој на Источен плански регион на ден 28.12.2020 година и 29.12.2020 година (продолжение), онлајн на виртуелната платформа ZOOM, ја одржа својата (XX) Дваесетта Седница.

На седницата е верификуван мандатот на новиот член на Советот – Д-р Сашко Николов, избран Градоначалник на општина Штип според резултатите на предвремените избори за Градоначалник на Општина Штип, одржани на 13-ти декември 2020 година.

Д-р Сашко Николов е избран и за Претседател на Советот за развој на Источен плански регион.

На истата Седница за Раководител на Центарот за развој на Источен плански регион е избрана Г-ѓа Зујица Ангелова.

На дваесетта Седница, Советот за развој на Источен плански регион го усвои Финансискиот план на Центарот за развој на Источен плански регион за 2021 година и го донесе Годишниот Акционен план за 2021 година за спроведување на Програмата за развој на Источниот плански регион 2020-2024.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy