Skip to content

Одржана Обука за туристички водич

ДАТУМ

мај 28, 2021

Категории

Во периодот од 26-28 мај 2021 година во хотел Изгрев, се одржа активност 2 – Обука за туристички водич Настанот беше одржан во хотел Изгрев во Штип. Обуката беше организирана согласно сите здравствени мерки и протоколи за заштита на здравјето на граѓаните од Ковид – 19. Обуката беше насочена кон културните атракции, етничката, локалната традиција и начинот на живот и достапните туристички услуги и принципи и практики за хигиена и безбедност за организација на културна турнеја и задоволување на гостите. Активноста беше презентирана од предавачи од Македонија и беа одржани интерактивни работи во групи. Учесниците го посетија Исарот, црквата Св. Власие како и музејот во Штип. На настанот присуствуваа 15 учесници од Македонската страна и 8 претставници од Белица.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy