Skip to content

Успешна презентација на Источниот плански регион на Меѓународниот ден на танцот

ДАТУМ

мај 31, 2021

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 29-30.05.2021 година во рамки на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ учествуваше на Меѓународниот ден на танцот во организација на општина Гоце Делчев во Р. Бугарија. На настанот свој настап имаа и дваесетина учесници од две фолклорни друштва од регионот кои што ја претставија културната традиција, обичаи и наследство на Источниот плански регион на Меѓународниот ден на танцот, заедно со уште десетина други фолклорни групи и ансамбли од регионот. На настанот на покана на градоначалникот на општина Гоце Делчев г-дин Владимир Москов присуствуваа и претседателот на Советот за развој на Источен плански регион Д-р Сашко Николов и градоначалникот на општина Кочани г-дин Николчо Илијев. Проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ е финансиран од Европската Унија преку ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Македонија.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy