Skip to content

Одржана обука на тема „Дискусионен форум“ при проект „Културен мост низ вековите“

ДАТУМ

јуни 19, 2021

Категории

При проектот “Културен мост низ вековите” на 16.06.2021 г., во Белица, Бугарија се одржа обука на тема: “Дискусионен форум”. Настанот се одржа во Информативниот центар во Белица на кој присуствуваа учесници од Македонија и Бугарија спроведен во согласност со сите здравствени мерки и протоколи за заштита на здравјето на граѓаните од Ковид – 19. Настанот се заврши со театарска претстава во реконструираното Народното читалиште “Георги Тодоров 1885” во Белица. Во претставата играше познатиот Бугарски артист Христо Гарбов. На 17.06.2021, вториот ден од дискусиониот форум, домаќините успеаја да ги допрат гостите со духот на Белица. На вечерата беа пренесени традиционални јадења. Група играорци облечени во народна носија ги претставија традиционалните белички песни. Третиот ден се заврши со посета на Rila Fun Park и паркот на танцувачките мечки.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy