Skip to content

Збогатување на туристичката понуда во Малешевијата

ДАТУМ

јуни 30, 2021

Категории

Успешно е реализиран проектот за уредување на Црнодолскиот водопад во туристичка населба “Рамна Река” во општина Пехчево. Проектот е финансиран преку Програмата за рамномерен регионален развој за 2020 година, со вкупна вредност од 6,5 милиони денари, се овозможи Црнодолскиот водопад да стане пристапен и достапен за посетителите. Со проектот се изврши пробивање и уредување на безбеден поплочен пристап до водопадот во должина од 870 метри, изведена е платформа за набљудување на неговите убавини, поставени се модуларни мостови, уредени се повеќе места за одмор и рекреација, летниковци, информативни табли и останти содржини. Со проектот даваме придонес во збогатување на туристичката понуда во регионот, посетителите ќе имаат можност да уживаат во природните убавини на Малешевијата.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy