Skip to content

Отворен е првиот регионален музеј за ретки минерали во општина Пробиштип

ДАТУМ

јуни 30, 2021

Категории

Отворен е првиот музеј за ретки минерали во општина Пробиштип. Проектот е финансиран од Програмата за рамномерен регионален развој и ко-финансиран од општина Пробиштип, со вкупна вредност од 9.196.040,00 денари. Музејот во форма на кристал е со површина од 108 м2, во него се изложени над 250 минерали, соберени во текот на повеќе децении од Осоговскиот масив и пошироко од регионот. Со реализацијата на проектот даваме придонес во презентација на автентичноста, уникатноста и вредноста на минералите, како природно наследство, непроценливо и значајно за регионот. Источниот плански регион од денес има збогатување на регионалната туристичка понуда, која нема да ги остави рамнодушни посетителите.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy