Skip to content

Советот за развој на Источен плански регион на ден 29.06.2021 година, ја одржа својата Дваесет и трета Седница

ДАТУМ

јули 1, 2021

Категории

На седницата се донесе Одлука за преотстапување на дограден и реконструиран објект ,,Дом за стари лица – Берово“. Се донесе и нов Деловник за работа на Советот за развој на Источен плански регион согласно новиот Закон за рамномерен регионален развој. Исто така се дискутираше и за обврската на Советите на општините за донесување на Одлука за изменување и дополнување [усогласување со Законот за рамномерен регионален развој („Службен весник на РСМ“ бр.24/2021)] на Одлуката за основање на Центар за развој на Источниот плански регион и донесување на Пречистен текст на Одлуката за основање, која обврска произлезе од новиот Закон за рамномерен регионален развој.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy