Skip to content

Реализирана ученичка екскурзија на тема „Нашето културно наследство“

ДАТУМ

јули 9, 2021

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион во периодот 05-09.07.2021 година реализираше уште една активност во рамките на проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“. Ученичката екскурзија се реализираше во општина Гоце Делчев во Република Бугарија, на која десетина ученици од средните училишта од регионот заедно со свои врсници од Бугарија споделуваа знаења и разменуваа културни традиции, фолклорно наследство, учеа како се изработуваат стари занаети и ги истражуваа туристичките потенцијали на општина Гоце Делчев. Ученичката екскурзија беше во организација на проектниот партнер Општина Гоце Делчев, со што се приведоа кон крај предвидените проектни активности. Проектот „Нашето заедничко минато – патека за заедничка иднина“ е кофинансиран од Европската Унија во рамките на ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – Северна Македонија.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy