Skip to content

Завршна прес конференција по проектот „Културен мост низ вековите“ во општина Белица

ДАТУМ

август 31, 2021

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион на ден 30.08.2021 година во Народното читалиште „Георги Тодоров 1885“  во општина Белица ја одржа завршната прес конференција по проектот „Културен мост низ вековите“. На завршната прес конференција присуствуваа претставници од проектниот тим, општина Белица, медиуми, како и претставници на проектниот партнер од општина Штип, Република Македонија.

На завршната прес конференција беа претставени реализираните активности од проектот, како и резултатите од спроведените обуки и работилници. Градоначалникот на општина Белица г-н Радослав Ревански, градоначалникот на општина Штип д-р Сашко Николов и градоначалникот на општина Кочани г-н Николчо Илијев ја пресекоа црвената лента за отворањето на новото реконструираното Народно читалиште „Георги Тодоров 1885“ во Белица.

Посетителите го посетија Народното читалиште, и имаа можност да ја истражат Белица преку Информативниот киоск кој се наоѓа во Народното читалиште.

Домаќинот на настанот ги прошета гостите од Македонија во Паркот за танцувачки мечки како и во Rila Fun park.

Проектот „Културен мост низ вековите“ е кофинансиран од Европската Унија во рамките на ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка Бугарија – С. Македонија, се реализираше во период од 24 месеци, со вкупен буџет од околу 400.000 евра.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy