Skip to content

Регионален саем за социјално претприемништво во Источен плански регион

ДАТУМ

ноември 19, 2021

Категории

Центарот за развој на Источен плански регион како регионална точка за поддршка на социјални претпријатија, на 18ти ноември (четврток) на Градскиот плоштад во Штип го организираше првиот Регионален саем на социјални претпријатија од Источниот регион.

На саемот, во организација на проектот „Поддршка на социјалните претпријатија“, своите производи и услуги ги презентираа и понудија 20 социјални претпријатија и граѓански организации кои се занимаваат со некоја економска активност.

Проектот „Поддршка на социјално претприемништво“, поддржан од Европската Унија, има многу важна улога во спроведувањето на концептот на социјалното претприемништво како алатка за социјална инклузија и одржлив локален развој во земјава. Проектот го спроведува Ептиса, во конзорциум со Барка и Екорис, во соработка со Министерството за труд и социјална политика.

Саемот е дел од серијата промотивни настани за социјалните претпријатија кои ќе се одржат во сите региони низ земјава.

На инфо средбата присуствуваше  градоначалникот на општина Штип г-дин Иван Јорданов, г-ѓа Барбара Садовска, тим лидер на проектот, раководителот на ЦРИПР г-ѓа Зујица Ангелова како и претставници од локалните самоуправи, јавни институции од регионот, социјални претпријатија, НВО и сл.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy