Skip to content

Одржана Конститутивна Седница на Советот за развој на Источен плански регион

ДАТУМ

ноември 23, 2021

Категории

,

Советот за развој на Источен плански регион, на ден 19.11.2021 година, во Мултимедијалниот Центар „Киро Глигоров„ во Штип, ја одржа Конститутивната Седница.

По конституирањето на Советот за развој на Источен плански регион, Советот за Претседател го избра Г-дин Иван Јорданов – Градоначалник на општина Штип.

Советот донесе и Одлука за отпочнување на постапка за избор на претставник од бизнис заедницата за член во Советот за развој на Источен плански регион, со мандат од 4 (четири) години, без право на глас и Одлука за распишување на Јавен повик за избор на член во Советот за развој на Источен плански регион – претставник од здруженијата, со мандат од 4 (четири) години, без право на глас.

Галерија

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram