Skip to content

Month: декември 2021

Одржана конститутивна седница на Советот за социјална заштита на Источен плански регион

На ден 24.12.2021 година во ОМЦ „Киро Глигоров“ во општина Штип се одржа конститутивната седница на Советот за социјална заштита на Источен плански регион. Согласно Законот за социјална заштита, конститутивната
Прочитајте повеќе

Одржана втора седница на Советот за развој на Источен плански регион

На ден 24.12.2021 година во ОМЦ „Киро Глигоров“ во општина Штип се одржа втората седница на Советот за развој на Источен плански регион. На Седницата беше донесен акциониот план за
Прочитајте повеќе

Информативен состанок на Националната платформата за женско претприемништво

На ден 21.12.2021 година (вторник), во просториите на Центарот за развој на Источен плански регион се оддржа информативен состанок на Националната платформа за женско претприемништво. На состанокот присуствуваше  г-ѓа  Валентина
Прочитајте повеќе

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Информираме дека на ден 24.12. 2021 година (петок) во (Мултимедијален Центар „Киро Глигоров„ Штип), со почеток во 14.30 часот, ќе се одржи Конститутивна седница на Советот за социјална заштита на Источен плански регион. Советот за социјална
Прочитајте повеќе

Покана за состанок до здруженијата кои се пријавиле по Јавниот повик за избор на член – претставник од здруженијата во Советот за развој на Источен плански регион

До Еколошко друштво ЗДРАВЕЦ 2002 Македонска Каменица; Здружение за екологија и заштита на животната средина ЕКО ТИМ ИСТОК Кочани; Невладина организација КХАМ Делчево; Здружение за рурален развој Локална Акциона Група
Прочитајте повеќе

Одржана работилница за воспоставување на меѓуопштинска соработка

На 16.12.2021 година во хотел Изгрев во Штип, во рамките на проектот „Пост-КОВИД: општините како двигатели на одржливиот развој“ спроведуван од страна на Програмата за развој на Обединети Нации (УНДП)
Прочитајте повеќе

Дел од Малешевските Планини прогласен за заштитен предел

На денешната 127-ма седница на Владата на Република Северна Македонија се донесе Одлука со која дел од Малешевските Планини е прогласен за заштитено подрачје во категорија V – заштитен предел.
Прочитајте повеќе