Skip to content

Покана за јавна расправа

ДАТУМ

февруари 3, 2022

Категории

Во рамки на ,,ИНТЕРРЕГ – ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2021 – 2027’’ Министерството за локална самоуправа ќе одржи јавна расправа, која за Источниот плански регион ќе се одржи на 08.02.2022 година, во х. Изгрев во Штип во 11 часот, со цел да ѝ се овозможи на целата засегната јавност да УЧЕСТВУВА и да даде свој придонес во однос на подготвениот:

Нацрт Извештај за оцена на животната средина за проекти во рамките на ИНТЕРРЕГ ИПА Програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија 2021-2027 и Нацрт Територијалната стратегија за интегрирани мерки

Со цел да им се овозможи на сите засегнати страни да учествуваат, Јавната расправа е отворена за јавноста.

Гореспоменатиoт нацрт извештај и документите на кој истиот се однесува, е достапен на официјалните веб-страни на:

  • Министерството за локална самоуправа mls.gov.mk (македонски, албански и англиски јазик)

ИНТЕРРЕГ – ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Република Бугарија и Република Северна Македонија www.ipa-cbc-007.eu

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy